3 de febrer del 2014

On està el Cinema en VO a les sales de cinema comercial?

Article d'opinió


Han obert uns nous Cinemes Yelmo a Tarragona de 6 sales digitals. En principi es podria dir que és una bona noticia, no?
A Tarragona Ocine té 18 Sales més situades al mega complex comercial de les Gavarres. Unes quantes sales, no?
Dons de totes aquestes 24 sales cap d'elles ofereix l'oportunitat de veure les pel·lícules tal com es van rodar, en Versió Original Subtitulada (ni una simple sessió a horaris de poca afluència).  
Segur que molta gent creu que la VO és una cosa de fetitxistes i per una minoria de públic, segur... El que jo crec es que molta gent que li agrada realment el Cinema li agrada poder gaudir de les interpretacions dels actors amb els seus tons i entonacions originals.
Si amb les noves tecnològiques sales digitals no permet que una sala passi una sessió doblada i la seguent en VO dons que s'inventi el sistema, no?

Una bona notícia al Camp de Tarragona és l'aparició del Cinema Rambla de l'Art de Cambrils, que amb tan sols una sala de projeccions fa una programació de sis pel·lícules entre les quals n'hi ha un parell amb VO

Esperem que sigui l'inici d'un canvi i que els que gestionen les Sales Comercials es posin les piles com el que està passant a molts cinemes de Barcelona que s'estan passant a la VO.

A Tarragona ens tindrem que conformar en seguir gaudint del Cinema en VO i d'autor que ens porta Anima't cada diumenge al Auditori del Carrer Pere Martell.

Sergi Ferret