29 de setembre del 2008

El Mini elèctric


A los Angeles es presentarà la nova versió elèctrica del Mini. Inicialment, aquesta versió ecològica es distribuirà a mig miler d'empreses i clients privats nord-americans de Califòrnia, Nova York i Nova Jersey en modalitat de rènting, encara que no es descarta que, en el futur, també sigui implantada a Europa.


El Mini E puede cargarse en unas dos horas y media enchufándolo a cualquier toma de corriente.El Mini E pot carregar en unes dues hores i mitja endollats a qualsevol presa de corrent.


La instrumentación de esta versión eléctrica es específica.

La instrumentació d'aquesta versió elèctrica és específica.


Aquesta variant té un propulsor elèctric de 204 CV que es combina amb un acumulador d'ió liti, situat a l'espai reservat habitualment per als passatgers posteriors i els mòduls formen tres bateries compactes. L'acumulador, que pot carregar en unes dues hores i mitja endollats a qualsevol presa d'electricitat, té una capacitat útil de 28 kWh i genera corrent contínua amb una tensió nominal de 380 volts. A més, aquest sistema possibilita que, en retirar el peu de l'accelerador, el motor elèctric faci de generador, produint una considerable força de frenada i que l'energia cinètica obtinguda vagi al acumulador. D'aquesta manera, els frens s'utilitzen menys que en un automòbil convencional i l'autonomia, d'uns 240 quilòmetres, pot incrementar en un 20%. Amb un parell màxim de 220 Nm, aquest grup propulsor, exempt d'emissions i que transmet la potència al tren davanter, permet accelerar de 0 a 100 km / h en 8,5 segons i assolir una velocitat màxima, limitada electrònicament, de 152 km / h.

Pel que fa al comportament, Mini avança que el seu biplaça elèctric és tan àgil i dinàmic com els seus germans de gamma, ja que s'han modificat les suspensions per tal d'adaptar-les a la nova distribució del pes (1.465 quilos) sobre els eixos. I pel que fa a l'estètica, totes les unitats surten de la cadena de muntatge en color Dark Silver metal, en tant que per al sostre s'ha escollit el denominat Pure Silver. A més, es distingeixen per un logotip groc, en forma d'E, que representa la figura d'un endoll i que s'ha col·locat en diferents parts de la carrosseria i l'interior. En aquest s'ha habilitat una instrumentació específica que indica el consum de corrent i en quin estat es troben les fases de recuperació d'energia.

El Mini E es produeix en les plantes d'Oxford (Anglaterra) i Munic (Alemanya), i ha estat objecte de nombroses proves per verificar que el conjunt format pel propulsor elèctric i el acumulador d'ió liti no és perillós. Donada la seva peculiaritat, Mini crearà diversos centres tècnics als EUA per a que sigui revisat per personal altament qualificat. En aquest sentit, la marca recomanarà que la primera revisió es faci al voltant dels 5.000 quilòmetres o després de sis mesos com a màxim.

1 comentari:

Sergi Ferret ha dit...

Potser si que algún dia hem comprarè un cotxe.....