2 de setembre del 2008

Nou navegador web "Google Chrome"



El navegador es de programari lliure. Té pestanyes, però aquestes, en comptes d'estar sota les barres d'ubicació, la d'eines, etc. estàn a sobre, així cada pestanya podrà tenir un espai de treball diferent i es un procés diferent i si una es bloqueja no cal tancar tot el navegador. S'utilitza Sandbox, un mètode de seguretat que fa que des de cap web es pugui tenir accés a l'escriptori o als fitxers de l'usuari.


L'usuari pot controlar en tot moment quanta CPU està gastant i quina pestanya gasta més. L'intèrpret de JavaScript s'anomenarà V8, l'ha desenvolupat un equip de Dinarmarca i serà programari lliure.

Es pot navegar en mode "Ocult" què permetrà navegar anònimament, com es pot fer amb el Safari i en un futur amb l'Internet Explorer 8, sense emmagatzemar l'historial ni rebre galetes.



Hi ha la possibilitat d'utilitzar les aplicacions web com si fossin aplicacions d'escriptori, tal com es pot fer amb el Prism pel Firefox.

Té una barra d'ubicació intel·ligent anomenada omnibox. Que et permetrà fer una cerca amb la paraula que introdueixis, anar a pàgina que ja hagis visitat o anar a una pàgina que et suggerirà el navegador.



El progrés de les descàrregues es mostra a la part inferior de la finestra, com fa la Download Statusbar pel Firefox.



Quan s'obre una nova pestanya, aquesta no estarà en blanc, sinó que hi han les miniatures de les pàgines més visitades, les darreres cerques que hem fet, les pestanyes tancades recentment... semblant al que fa poc es proposava per les properes versions del Firefox.

Finalment també s'inclou protecció contra la pesca electrònica i el programari maliciós a partir de la llista negra de pàgines de Google.