4 de setembre del 2008

La Fura dels Baus presenta: SUB espectacle a 2m sota l´aigua

----

S'ha suspès l'espectacle.

"El armador y el equipo del Naumón sienten comunicarles que, por razones técnicas ajenas a la compañía, la actuación del día 05 de septiembre en Tarragona / Marina de Puerto Tarraco ha tenido que ser anulada. Os confirmaremos lo antes posible las nuevas fechas del espectáculo SUB. Gracias por vuestra comprensión y por la molestia ocasionada."

---

E L'home viu abduit per una espiral destructora que abasta l'explotació irracional dels recursos i el seu propi extermini com espècie. Una sort de antropofagia que no té aspecte d'acabar, a tenor de la present situació política i social. Per a dur a escena tals inquietuds, La Fura, -una companyia esperonada des dels seus inicis per l'inconformisme-, ha hagut d'inventar el seu propi cosmos i pervertir-lo, viciar-lo, després. La gran particularitat del muntatge és que aquest procés s'ha desenvolupat en el celler metàl·lic d'un vaixell: la fórmula ideal per a abstreure als espectadors de qualsevol realitat que no sigui la immediata, d'alienar-los, tal com ho fa amb cada individu, -amb cada ciutadà- la societat en la qual s'inscriu.

El Naumón és un vell trancagels noruec que La Fura va comprar en 2003 «a preu de ferralla» per a convertir-lo en un «escenari flotant» que els permetés desenvolupar aquesta tasca de distorsió sensitiva que requeria les seves idees. El públic es veu obligat a descendir fins a situar-se uns metres per sota de la línia de flotació. Allí, en el plató de les seves entranyes, encegats per la foscor, a mercè la companyia, els assistents se submergeixen, literalment, en un món deslligat de la terra, forjat de cuadernas metàl·liques i de «cicatrius del temps».
Divendres 5 de setembre 2008, Port de Tarragona
reservar entrades