16 de setembre del 2007

Contra la legalització de la caça d’ocells amb vesc

ÉS AIXÍ COM ELS VOLEM VEURE ?



El govern català està provant de legalitzar la caça d’ocells amb vesc (cola) mitjançant un decret.

Aquest cruel mètode està específicament prohibit per les lleis europees perquè a més és massiu, no és selectiu i és impossible de controlar adequadament.

En el nom de la “tradició” els caçadors usen reclams electrònics i centenars de milers de tords en migració des del nord d'Europa, i un 30% d’ocells d’espècies protegides, són atrets als arbres empastifats de vesc, en “barraques” tancades, i morts a les Terres de l’Ebre entre Octubre i Novembre.

En el mateix projecte de decret el govern català vol també legalitzar una modalitat de caça amb xarxa anomenada “filat”, que consisteix en atrapar ocells assedegats atrets per bacinetes d’aigua, mètode també prohibit a Espanya per no selectiu i impossible de controlar.

La protecció de la natura desenvolupa arreu noves actituds, però el nostre govern “progressista i ecologista” mira vers un passat de caça de supervivència que destrueix espècies protegides. Signa si us plau a la nostra campanya contra aquesta legalització i reenvia aquest mail als teus coneguts.

La biodiversitat és patrimoni de tots.

[www.gepec.org/barraca-i-filat]