12 de juliol del 2007

Cadena humana per salvar les platges naturals


Participa a la "CADENA HUMANA DE MANS UNIDES" per salvar les platges naturals. DISSABTE 21 de JULIOL a les 12 del migdia tot el llarg de la platja


Sintèticament
DISSABTE 21 DE JULIOL // 12:00h.
PLATJA LLARGA, TARRAGONA [MAPA]


innegociable: a la Platja Llarga de TGN
  • Ni formigó ni pedra ni fusta, cap passera de forma paralel·la a la línia de mar, o sigui, CAP PASSEIG al llarg de la costa, ja que JA ESTÀ FET, i que és la pròpia sorra prop de l'aigua per on ja passeja la gent, cercant, per lògica, el microclima que hi confereix la brisa marina a primera línia de mar!¡!

  • NO a possibilitar l'accés ni amb cotxe, NI AMB "SABATES", ni a la platja, ni al Bosc de la Marquesa; per anar a qualsevol espai natural cal caminar sobre el terra natural, i cal poder gaudir de trepitjar directament el sòl... Tot i que sí que cal arranjar urgentment els accessos al Bosc de la Marquesa, però de manera molt minimalista i integrada.

  • NO a l'aparcament previst sobre els reductes de la rara "jonquera amb cesquera" entre el IOT i el MIRALL: cal traslladar-lo a la part interior, entre el FFCC i la N340 on certament hi ha prou espai per gran nombre de vehicles (tot conservant l'arbrat prexistent per ombra, ensems algunes illes de vegetació natural és clar), reservant però sí unes poques places en la part sud d'ús per a minusvàlids, serveis públics d'urgències, i de possible ús minoritari durant els mesos d'hivern.
a reclamar:
  • SÍ a suficients accessos dignes a la platja, des de les zones d'aparcament i d'arribada a la platja, de forma sempre perpendicular a la línia de costa, amb encordats i/o passeres amb parts elevades sobre les dunes, delimitades per evitar la dispersió de la gent sobre els ecosistemes dunars, etc.

  • SÍ a un, o dos, itineraris naturalístics, localitzats vora les zones principals d'accés, entornant els hàbitats naturals recuperats, amb retolació educativa i sensibilitzadora, amb passeres de fusta i/o encordats delimitants, petits recorreguts de disseny sinusoïdal i molt localitzats, etc.

  • SÍ a la recuperació ambiental dels hàbitats de duna i rera-duna: muntanyans, savinars i jonqueres; cal projectar la restauració no prevista de les 2 àrees amb presència de jonqueres!
[Cartell]
Plataforma Salvem la Platja Llarga [www.moviments.net/platjallarga]